Přišli se zajímavým nápadem, díky čemuž získali z iniciativy Dobrý skutek desetitíscový grant pocházející od Nadačního fondu CREDO. Peníze porota přidělila dvěma vybraným projektům, v tomto článku představíme, jak s nimi naložila druhá vybraná skupina.

Atraktivní místo pro setkávání mládeže ve Valašských Kloboukách chtěla vytvořit desítka mladých v čele se zadavatelem projektu Rostislavem Šerý. Zaměřili se přitom na technické ozvučení pastoračního střediska ve Valašských Kloboukách, kde se scházejí. Svůj záměr nazvali Projekt ON. „Celý grant jsme využili na hudební techniku pro chválovou kapelu. Tento projekt nám pomohl vytvořit vhodné technické zázemí pro kapelu a umožnil nám i výjezdy mimo farnost," popsal Rostislav, jak naložili s penězi. 

Konkrétně mladí z Valašska zakoupili dva LED reflektory a také hudební techniku pro kapelu. „Původně jsme chtěli polovinu peněz využít na zakoupení velkých dřevěných kulis, které využíváme pro vytvoření vhodného prostoru, výzdoby a zámezí společenství. Nakonec jsme však tyto kulisy dostali jako sponzorský dar a peníze tedy vložili do techniky," podotkl Rostislav. 

Účast v programu přitom chválí. „Dobrý skutek nám rozhodně pomohl, určitě by si měli zažádat o grant i další, podotkl. Více o Projektu ON se můžete dozvědět přímo z promo videa, které skupina mladých vytvořila! 

Iniciativa Dobrý skutek pokračuje i v letošním roce, zapojte se a získejte grant od 2 do 10 tisíc korun.